Jeg havde lavet Karens ravkæde, som hun skulle ha' i 60 års fødselsdagsgave - men jeg havde ikke rigtig nogen smykkeæske eller -pose, der passede i stilen; sådan lidt vild natur, urskov, varme og magi.
Det sagde ligesom sig selv, at det måtte være noget uld, jeg skulle i gang med. ... Kiggede på mit pulterbjerg - gad ikke rigtig dykke i det for at finde de uldne stoffer. Men SÅ fik jeg øje på strikkegarnet!
Jeg strikkede da en smykkepose!
Den fik et hulmønster, og lukning ved hjælp af et ferskenfarvet silkebånd og en guldtråd, alle fire ender sluttet med en træperle.
Perfekt!
Nu vil jeg da strikke nogle flere smykkeposer - det er meget mere hyggeligt end at sidde og sy kedelige firkanter sammen... Garnrester har jeg jo nok af; en strikket smykkepose behøver ikke partout være ulden og ... så videre.
Små billeder, smykker og strik. Kreationer kommer lige pludselig - og mange af dem er til salg! Alle smykkerne er til salg... En halskæde koster typisk bare 300 kr. Skriv til mig på carolineSNABELAvidemark.dk, så bliver jeg så glad :-)
tirsdag den 15. marts 2011
torsdag den 10. marts 2011
Julerød og dog højaktuel
Prøv denne her, nu hvor rødbederne er superbillige og plentyful:
3-4 små rødbeder, renset
4 af de mindre æbler
Et stykke ingefær på størrelse af ... Ja, hvad skal man sammenligne med?! ... Lidt mindre end et fyrfadslys!
Det hele i saftcentrifugen, og værsågod at drikke! Det smager pragtfuldt! Og farven bibringer seancen fest og respekt ;-)
3-4 små rødbeder, renset
4 af de mindre æbler
Et stykke ingefær på størrelse af ... Ja, hvad skal man sammenligne med?! ... Lidt mindre end et fyrfadslys!
Det hele i saftcentrifugen, og værsågod at drikke! Det smager pragtfuldt! Og farven bibringer seancen fest og respekt ;-)
søndag den 27. februar 2011
Grøn, så foråret fløjter!
Jeg må altså lige huske jer på ærtesuppen! Den er så enkel og så smuk, at man tænker, at det må være en englebasse!
En pose fine ærter, et løg, bouillon og en blender. Sådan.
Så kan man selvfølgelig kvikke den moderne op med drys af ristede kærner; mandel, solsikke- eller græskar-, og man kan få fylde i smagen ved at tilsætte fløde eller græsk yoghurt. Min favorit er yoghurten, for syrligheden pynter på ærternes søde smag.
Mærkeligt, som sådan noget kan overfalde mig, og så midt på eftermiddagen! Jeg må håbe, at den ikke tager lysten fra andebrystet, der ellers er planlagt til aftensmad...
En pose fine ærter, et løg, bouillon og en blender. Sådan.
Så kan man selvfølgelig kvikke den moderne op med drys af ristede kærner; mandel, solsikke- eller græskar-, og man kan få fylde i smagen ved at tilsætte fløde eller græsk yoghurt. Min favorit er yoghurten, for syrligheden pynter på ærternes søde smag.
Mærkeligt, som sådan noget kan overfalde mig, og så midt på eftermiddagen! Jeg må håbe, at den ikke tager lysten fra andebrystet, der ellers er planlagt til aftensmad...
søndag den 20. februar 2011
Aerosmith og o-ringe
Er kommet overraskende sent hjem fra råhyggeaften-nat med et par venner, og kan da ikke bare gå i seng! Syr lige et par bukseben og et par ærmer, alt imens jeg skråler med på Shubiduas "Vi' de tre små grise"!
... Endnu ikke tid til at gå i seng, så nu hører jeg Aerosmith for fuld hammer og pusler med øresmykker af store perler og o-ringe! Hvor er livet herligt!
... Endnu ikke tid til at gå i seng, så nu hører jeg Aerosmith for fuld hammer og pusler med øresmykker af store perler og o-ringe! Hvor er livet herligt!
torsdag den 17. februar 2011
Nyt lille smykkebarn er kommet til verden
Øj. I seng kl. 05.30 - og først da opdager jeg, hvor kold jeg er blevet, så søvnen afventer opvarmning. Men sådan må det jo være, når fødsler står på :-)
Ikke at det er en ny opfindelse - men jeg er så glad for at have genbrugt et arvestykke; en kæde af rustikke, sorte, let facetglitrende, charmerende, BITTESMÅ perler. Kæden har ligget i uendelige tider i mit skab for at blive brugt. Det blev den bare ikke. Den var vist lidt for minimalistisk for mig.
De er nu trukket om med spredte bomber af smukke, champagnefarvede perler, der blev til overs ved et andet projekt - dobbeltglæde!
NU kan de charmerende små bruges til noget; kæden vil se skøn ud til skjorter og små sommerbluser. Underfundigt blink i de sorte og tillokkende skær i de større, champagnefarvede. Herligt! ... Og så blev kæden så lang, at den kan lægges dobbelt.
Begejstring indfinder sig! *\o/*
Ikke at det er en ny opfindelse - men jeg er så glad for at have genbrugt et arvestykke; en kæde af rustikke, sorte, let facetglitrende, charmerende, BITTESMÅ perler. Kæden har ligget i uendelige tider i mit skab for at blive brugt. Det blev den bare ikke. Den var vist lidt for minimalistisk for mig.
De er nu trukket om med spredte bomber af smukke, champagnefarvede perler, der blev til overs ved et andet projekt - dobbeltglæde!
NU kan de charmerende små bruges til noget; kæden vil se skøn ud til skjorter og små sommerbluser. Underfundigt blink i de sorte og tillokkende skær i de større, champagnefarvede. Herligt! ... Og så blev kæden så lang, at den kan lægges dobbelt.
Begejstring indfinder sig! *\o/*
tirsdag den 15. februar 2011
Pitta-krydderi
6 tsk fennikel
2 tsk koriander
2 tsk kommen eller spidskommen
2 tsk gurkemeje
Hvor der bruges hele frø, skal de kværnes i den lille kaffeblender, eller gnuskes godt igennem i morderen.
Alle krydderier blandes godt i lufttæt bøtte, og bruges inden 2 måneder. Det skulle heller ikke være svært, da det kan bruges i både kolde og varme retter, eller til drys over nærmest hvad som helst.
Blæsevejrsmad, der gør godt på mange niveauer
Det er min glæde, at der endelig tales en del om hvor meget mad, vi smider ud i vesten - Det er jo helt uhyrligt, som folk ikke kan tænke sig om på fornuftig vis, når det angår sidste salgsdato og det at kunne bruge madrester...
Jeg har lidt ris og kogte kartofler til overs fra i går, og lidt svitset hakket okse fra forleden. Nuvel, hvad skal der blive af det idag, hvor jeg også har lyst til en masse grøntsager?!
Svits hakket løg, lad det snart efterfølge af en gulerod og stammen af ½ broccholi i mundrette bidder. Det grønne af en snittet porre i, og i med krydderi; jeg har brugt en karrylignende, der smager en del af kommen - men brug bare almindelig kommen. Nu skal der nok også lidt vand i bunden for at det ikke skal branke. Låg på og simr et par minutter eller fem. Så kommer jeg broccholibuketterne, ris, okse og skåren kartoffel i, varmer det godt igennem og smager efter med salt, peber og karry. Åh ja, jeg har da også lige en ananas, så en skive i småbidder af den kommer også i, og guf: solsikke- og græskarkærner, rosiner og nogle små, sure bær af berberis - optional, naturligvis! ;-)
Et drys af bønnespirer, de skal jo snart bruges, og mums der ud af, mens blæsten kan piske videre i fred der ude, for her sidder vi og varmer os ved en herlig ret, der gør godt på alle måder!
... Min karryagtige krydderi?! Se næste artikel :-)
Jeg har lidt ris og kogte kartofler til overs fra i går, og lidt svitset hakket okse fra forleden. Nuvel, hvad skal der blive af det idag, hvor jeg også har lyst til en masse grøntsager?!
Svits hakket løg, lad det snart efterfølge af en gulerod og stammen af ½ broccholi i mundrette bidder. Det grønne af en snittet porre i, og i med krydderi; jeg har brugt en karrylignende, der smager en del af kommen - men brug bare almindelig kommen. Nu skal der nok også lidt vand i bunden for at det ikke skal branke. Låg på og simr et par minutter eller fem. Så kommer jeg broccholibuketterne, ris, okse og skåren kartoffel i, varmer det godt igennem og smager efter med salt, peber og karry. Åh ja, jeg har da også lige en ananas, så en skive i småbidder af den kommer også i, og guf: solsikke- og græskarkærner, rosiner og nogle små, sure bær af berberis - optional, naturligvis! ;-)
Et drys af bønnespirer, de skal jo snart bruges, og mums der ud af, mens blæsten kan piske videre i fred der ude, for her sidder vi og varmer os ved en herlig ret, der gør godt på alle måder!
... Min karryagtige krydderi?! Se næste artikel :-)
Abonner på:
Opslag (Atom)